Samla smålån med betalningsanmärkning

Låna upp till 500 000 SEK
Ränta: 9,95%-21,95%
Återbetalningsperiod: 2-15 år
Åldersgräns: 18 år
Betalningsanmärkning:
Lån utan UC:
Låna upp till 200 000 SEK
Ränta: 8.54% till 25.2%
Återbetalningsperiod: 2-15 år
Åldersgräns: 20 år
Betalningsanmärkning:
Lån utan UC:
Låna upp till 600 000 SEK
Ränta: 2,95 % - 26,05 %
Återbetalningsperiod: 1-18 år
Åldersgräns: 18 år
Betalningsanmärkning:
Lån utan UC:

Samla lån och ändå ha betalningsanmärkningar

Det kan hända ibland att du råkar hamna i en svår ekonomisk situation av olika anledningar och behöver ansöka om ett lån för att få ordning på ekonomin. Problemet är om det finns betalningsanmärkningar sedan tidigare som exempelvis att inte ha betalat tillbaka ett tidigare lån eller att det har gjorts många kreditupplysningar. Dessa är några faktorer som kan resultera i försämrade lånevillkor och färre kreditgivare som lånar ut pengar. Känns det som ett stort problem behöver du faktiskt inte oroa dig eftersom det finns företag som ändå beviljar lån med betalningsanmärkningar. 

Det kan vara så att du har flera mindre lån eller har utnyttjat dina krediter på dina bankkort och det känns övermäktigt med alla dessa räkningar som ska betalas i slutet av varje månad. Ett tips är att en gång för alla se till att göra dig skuldfri och slippa den tunga bördan på ekonomi. Lösningen är då att du samlar alla din småskulder och betalar av dem genom att låna en liten större summa som täcker allt du är skyldig. Med ett större lån kommer du endast ha en utgift i månaden till en lägre kostnad.

Varför samla lånen?

Anledningen till att du ska samla dina lån är att du betalar dyrt för att ha kunnat lånat pengar. Mindre lån och krediter har höga räntor och kostar mycket för att betala tillbaka. I och med att du samlar ihop dina skulder och tar ett annat lån för att betala tillbaka dem, kommer din ekonomi bli så mycket bättre. Dessutom behöver du inte känna någon oro eller bli stressad av att behöva se till att det finns pengar till alla lånen vid slutet av varje månad.

Samlingslån ger en starkare ekonomi

Det är faktiskt inte någon ovanlighet att människor har flera krediter och lån från olika långivare. Du har kanske en avbetalning på en tv hos en kreditgivare, har ett kreditkort hos banken eller lånat pengar till att köpa en bil med flera. Detta tycker alla långivarna om eftersom de alltid tjänar pengar på att låna ut pengar, men det är inte alls bra för dig som låntagare.

Du vinner på att samla ihop dina smålån och andra skulder för att sedan ansöka om ett så kallat samlingslån. I och med att du får ett enda större lån kommer du få en ränta som är lägre. Dessutom behöver du inte betala en massa extra avgifter som exempelvis aviavgifter som du annars betalar för varje gång du betalade tillbaka alla de andra lånen. Det blir mycket pengar när alla avgifter slås samman. Du kommer också få längre tid att betala tillbaka lånet, vilket innebär att månadskostnaden blir lägre.

Ansöka om ett samlingslång med betalningsanmärkningar

Det går alltså att ansöka om ett samlingslån fast att du har betalningsanmärkningar, svag ekonomi eller skulder hos Kronofogden. Visserligen är antalet långivare något färre att välja mellan. Du får förmodligen räkna med att räntan kan vara något högre. Vanligtvis erbjuder inte kreditgivare inte möjligheten att låna pengar om du har betalningsanmärkningar, men det finns ändå några som du kan jämföra och ansöka om lån hos. Det lättaste är att gå in på några jämförelsesajter för att hitta långivarna.

Skulle det vara så att du även har skuld hos Kronofogden blir det ännu mindre antal långivare att välja mellan, men självklar finns det undantag. Dessa lån kallas oftast för skuldsanerings-, skuldhjälps- eller skuldfinansieringslån. Kraven är i dessa fall betydligt hårdare när lånen utformas och framför allt hur lånet ska betalas tillbaka. Detta kan vara en lösning och vägen ut för att slippa de dyrare lånealternativen. Då de alla andra alternativen är mycket sämre helt enkelt. Är det så att du har betalningsanmärkningar, svagt kreditvärde eller skulder hos Kronofogden få du med all säkerhet räkna med en högre ränta till en början. Efter ett tag när din kreditvärdighet har blivit bättre kan du söka ett nytt lån och på så vis sänka ränta och få bättre villkor.

Öka chanser att få ett lån beviljat

För att öka dina chanser till att få ett lån fast att du har problem med anmärkningar och liknande kan lösningen vara att du har en medsökande till ditt samlingslån. Den medsökande kan vara en familjemedlem eller vän. När ansökan kommer in till kreditgivarna kommer de se på ert gemensamma kreditvärde och vilka chanser ni har att betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Annars kan du alltid försöka vänta till dagen efter dina betalningsanmärkningar har försvunnit och därefter ansöka om ett samlingslån, vilket ökar dina chanser betydligt samtidigt som det blir en lägre ränta på lånet.